Gouden Gymgala sluit spetterend 2018 af!

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 15 dec 2018

Gymgala, 20 years of gold!

Op zaterdagavond 15 december en zondagmiddag 16 december ging in de Lotto Arena te Antwerpen het Gymgala, 20 years of gold door. Meer dan 8000 Enthousiaste gouden toeschouwers keken met grote ogen naar de spetterende show!

Een gouden kooi voor een gouden Nina Derwael. Meer was er niet nodig om het Gymgala, 20 years of gold in te zetten met een knal. Letterlijk dan!

De topsporters Toestelturnen meisjes, jongens en de gymnasten Acro beten de spits af met hun fantastisch tof groepsnummer van maar liefst 13 minuten lang. Met een mix van Halloween en Grease was het publiek opgewarmd. De toon was gezet!

Belgisch kampioenen Trampoline Synchroon Joris Geens & Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren-Leie) volgden het groepsnummer op. Met hun duizelingwekkende sprongen lieten ze het publiek versteld staan. Ook de Parkour & Freerunning boys kwamen aanbod. Met hun act toonden ze dat Freerunning geen sport voor watjes is.

Axelle Klinckaert (GymMax) kwam als eerste individuele gymnast in actie. Haar Harry Potter grondoefening viel zeker in de smaak bij het publiek. En ook Olympiër Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) toonde zijn kunnen aan zijn favoriete toestel, de ringen! Speciaal voor de 25ste verjaardag van Dennis zong het publiek nog een passend liedje!

Over naar Acro! Topsport trio Lise De Meyst, Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) & Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) maakten dit seizoen hun debuut in de senioren competitie. Met hun combined oefening op zaterdag en tempo-oefening op zondag lieten ze onmiddellijk zien dat ze veel in hun mars hebben!

Opnieuw Trampoline maar dan uitgevoerd door een individuele springer. Europees kampioen Diogo Ganchino kwam speciaal uit Portugal om hier zijn oefening te brengen. Met veel 'oes' en 'aahs' liet het publiek verstaan dat ze opnieuw fel onder de indruk waren van de trampoline oefening van Diogo.

Dat we heel wat internationale toppers naar België konden halen bewees ook deze gymnast. Kersvers wereldkampioen allround Toestelturnen Artur Dalaloyan (RUS) bracht twee spectaculaire oefening aan het rek en aan de herenbrug. Aan het rek voerde hij maar liefst 4 vluchtelementen uit!

En ook uit Azerbeidzjan zakte een delegatie gymnasten af naar Antwerpen. De vijf Ritmieksters brachten maar liefst 2 elegante groepsoefeningen vandaag: 5 hoepels en 3 ballen - 2 touwen. Met hun fonkelende pakjes en feestelijke muziek zat de sfeer perfect!

Daarna was het de beurt aan de tumblers. Drie Britten waaronder de Vice-wereldkampioen Elliott Browne en 2 Russen sprongen samen met onze Belgische superstar Tachina Peeters (Gymplus) de pannen van het dak in de Lotto Arena. De dubbele en triple salto's volgden mekaar in snel tempo op!

Sergey reist de wereld rond als één van de beste acrobaten van het moment. Het was dan ook genieten van zijn act met zwevende paal! Jakob Cromez kwam net voor de pauze nog in actie op zaterdag en Quinten Bruyninckx (Movimento & Kon. Turnkring Sparta Kontich) op zondag. Deze G-gymmers lieten zien dat ook zij sterke gymnasten zijn! Heren vier Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter), Robin Casse (VGL Niel), Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) sloot het eerste deel van de show af met hun Michael Jackson oefening. Spektakel ten top!

Best Show Teams Finale winnaars Turnclub Athena mocht het publiek na de pauze met hun nummer 'Architect of Mind' als eerste opnieuw ontvangen op zaterdag. Op zondag zagen we de jongens en meisjes van OTM Gent met hun 'Paristique' in actie. Daarna waren alle ogen gericht op kersverse wereldkampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt). Met haar butterfly-oefening betoverde ze iedereen!

Tweede Belgische individuele mannelijke gymnast Toestelturnen van de avond was Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen). Hij bracht met veel overtuiging én onder toegejuich van de medegymnasten zijn sterke grondoefening! Acrogymnasten Britt Vanderdonckt (Wild Gym), Talia De Troyer, Charotte Van Royen (Sportac Deinze) kwamen als laatste Acroact aanbod. Dit kersverse seniorenteam toonde hun kunnen met hun spectaculaire oefening! The rocking chairs brachten een kerstmedley maar nét dat tikkeltje anders. Deze 50-tigers verbaasden het publiek met hun verrassende breakdance moves!

59 Jonge beloften Toestelturnen jongens en meisjes brachten naar jaarlijkse gewoonte ook een groepsnummer. Ook hier vlogen de dubbels in het rond! De toekomst in België lijkt verzekerd!

Naast gymnastiek biedt de Gymnastiekfederatie ook nog de discipline Rope Skipping aan. Jelle Christiaens (XL Rope & Dance) en Elise Audiens (Rom Skippers) streden tijdens de Speed challenge voor de titel 'snelste skipper'. En vrouwen aan de macht want Elise won op zaterdag met 208 sprongen! Op zondag pakte Jelle revenge en won hij de battle! De Russische schoonheid Angelina Melnikova bracht op dit Gymgala haar oefening aan grond en balk. De elegantie spatte er vanaf!

De grappigste act van de avond kwam ongetwijfeld van Professor Wacko. Deze oude man toverde de ene na de andere gekke truc uit zijn tovertrampoline! HI-LA-RISCH! Afsluiten van deze 20ste editie deden we met onze tumblingtoppers! Wat een fantastische show was dit!

De volledige show werd begeleid door de livemuziek van The Amazing Flowers!

TOT VOLGEND JAAR!

Inschrijven nieuwsbrief